Complete SolarEdge installatie met batterijen en laadpalen

Onlangs hebben wij een complete SolarEdge installatie gemonteerd in een schuur. De houten achterwand van de zolder is eerst voorzien van een brandvaste plaat die goed tegen hitte kan. Daarop zijn twee hybride omvormers gemonteerd met beide een eigen batterij. Samen kunnen ze 10 kW aan piekvermogen uit de batterijen leveren.

De installatie is daarnaast uitgebreid met twee SolarEdge laadpalen. De voeding naar de schuur kan 3x 20A leveren, dit is onvoldoende om 2 elektrische auto’s tegelijk met 11 kW op te laden. Met het extra vermogen van de zonnepanelen en de batterijen is dat nu wel mogelijk.

Binnenkort wordt de installatie verder uitgebreid met de nieuwe SolarEdge backup interface. Bij stroomuitval van het net zal deze interface binnen 3 seconden omschakelen naar voeding vanuit de zonnepanelen en batterijen. De klant zal dus nooit meer zonder stroom zitten. Tevens hebben we hier een nieuwe verdeler ontworpen, geassembleerd en gemonteerd die de stroom van de zonnepanelen met batterijopslag, de laadpalen en de netvoeding verdeeld.