Ontwerp, installatie en onderhoud van elektrotechnische installaties

Van simpele tot uitgebreide installaties, voor iedere uitdaging een passende oplossing.

Verdelers

De verdeler (groepenkast) is het hart van de elektrotechnische installatie. Door de opkomende elektrificatie van onze omgeving worden er steeds hogere eisen gesteld aan en mogelijkheden gevraagd van de verdeler. De belasting op de verdeler kan door airco’s, laadpalen, zonnepanelen, batterijen, warmtepompen etc. ingewikkeld en veeleisend zijn.

Ontwerpen

Onze verdelers worden ontworpen conform NEN EN IEC 61439. Met ontwerpsoftware wordt niet alleen gecontroleerd of de geselecteerde bedrading en componenten de stroom aankunnen, maar ook of er niet teveel warmte in de verdeler ontstaat.

Assembleren

Wij assembleren de door ons ontworpen verdelers in onze eigen werkplaats. Alle componenten worden volgens fabrikantvoorschrift gemonteerd en bedrading op voorgeschreven aandraaimoment vastgezet. Voordat de verdeler de werkplaats verlaat wordt deze met meetapparatuur op juiste werking gecontroleerd.

Monteren

Indien gewenst monteren wij de door ons ontworpen en geassembleerde verdelers ook graag ter plaatse bij onze opdrachtgevers.

Aanpassen

De techniek verandert razendsnel en om nieuwe mogelijkheden aan te sluiten is vaak een aanpassing of uitbreiding van de bestaande groepenkast nodig. Samen kijken wij graag naar de mogelijkheden van aanpassing of uitbreiding van de bestaande groepenkast.

Omvormers

Van een paar panelen tot complete parken met zonnepanelen; alle opgewekte stroom moet van gelijkspanning omgezet worden in 230V wisselspanning. Dit vraagt om de juiste keuze omvormer voor uw situatie. Naast een goed advies kunnen wij uw omvormer ook leveren, monteren en configureren. Mocht uw installatie meer stroom kunnen opwekken dan u terug mag leveren van uw energieleverancier, dan hebben wij expertise met dynamische REM regelingen. Met meetspoelen kunnen wij de installatie zo inregelen dat uw eigen verbruik wordt opgewekt met de zonnepanelen en u ook nog maximaal kunt terug leveren. Door de ruime ervaring in het ontwerp, assemblage en montage van PV verdelers is de combinatie met het aansluiten en configureren van uw omvormer vaak een logische keuze.

Laadpalen

Een laadpaal voor thuis of een compleet laadplein voor uw bedrijf of VvE bijvoorbeeld? Er is een overvloed aan keuze en mogelijkheden. TIVAK helpt graag met het maken van de juiste keuze.

Naast goed advies beschikken wij bij de installatie van de laadpalen ook over speciale meetapparatuur om alle functies en beveiligingen te controleren. Het is uitermate belangrijk om de veiligheid te garanderen, hiervan krijgt u dus na installatie een specifiek keuringsrapport volgens de NEN1010.

Batterijopslag

Batterijen maken het mogelijk om overtollige geproduceerde energie op te slaan, zodat dit later gebruikt kan worden wanneer de zon niet schijnt of wanneer de energiebehoefte een piek bereikt die hoger is dan de energieproductie op dat moment. Batterijen kunnen ingezet worden om deze pieken te beheersen en tevens als middel om het energieverbruik te optimaliseren. Ze kunnen energie opslaan wanneer de elektriciteitskosten laag zijn en deze gebruiken wanneer de kosten hoog zijn, hierdoor ontstaan besparingsmogelijkheden op de inkoop van energie en het vermindert de belasting op het elektriciteitsnet.